Spring naar inhoud

10 Ideeën voor een Eigen Website in 2022

Leestijd: 7 minuten

Dus jij wil een website starten? Dat is goed nieuws! Er is namelijk altijd ruimte voor een nieuwe, creatieve stem op het internet. Maar waar ga je een website in starten? In dit artikel delen we 10 ideeën voor een eigen website, waar veel potentie in zit. Wanneer je een idee hebt gekozen is het belangrijk om hier je eigen draai aan te geven om er bovenuit te springen, want op die manier word je uniek.

Klaar voor het eerste idee?

Idee #1: Blog

Het eerste idee voor een eigen website is het starten van een blog. Wat is er nu leuker dan schrijven over onderwerpen die jij interessant vindt?

Dan vraag je je misschien het volgende af: is een blog niet wat ouderwets? 

Nee. Absoluut niet. Zolang mensen het internet gebruiken om naar informatie te zoeken is een blog niet ouderwets. Met jouw geschreven blogartikelen kun je namelijk in de zoekresultaten komen, waardoor mensen jouw website kunnen vinden. 

Of dit nu over huisdieren gaat, of over financiële tips… de onderwerpen waar mensen naar zoeken zijn onderwerpen waar jij op gevonden kunt worden. En dat biedt kansen!

Wanneer je na verloop van tijd veel verkeer op je website krijgt, kun je zelfs verschillende verdienmodellen aan jouw blog koppelen. Denk aan het verkopen van cursussen, het plaatsen van affiliate links of het promoten van bepaalde producten. 

Voorraadbeheer

Idee #2: Webshop

Het tweede idee dat we je willen geven is het starten van een webshop. Door een webshop te beginnen kun jij producten verkopen waar je gepassioneerd over bent. In een vorig artikel hebben we de eigenaaresse van de webshop Baby-Speen geïnterviewd, die duizenden bestellingen per week vervult. Haar webshop is ze in 2019 gestart, wat laat zien dat het absoluut niet te laat is om jouw eigen webshop te starten.

“Maar wat kan ik in hemelsnaam verkopen?

Sta dan even stil bij de volgende vragen:

 • Van welke producten maak jij graag gebruik?
 • Waar word jij enthousiast over?
 • En welke producten zijn lastig verkrijgbaar? 

Wellicht zijn dat producten die jij kunt gaan verkopen met je webshop. 

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Idee #3: Portfolio website

Het derde idee is een portfolio website. Met een portfolio website kun je jouw werk aan de wereld tentoonstellen. Een portfolio website is hierdoor een krachtig middel om nieuwe klanten te werven. Een dergelijke website biedt vooral kansen voor:

 • Fotografen
 • Videomakers
 • Grafisch Designers
 • Artiesten
 • Kunstenaars

Via een portfolio website kun je jouw creatieve werk tentoonstellen, waarna mensen een goed beeld hebben van wat je voor hen zou kunnen betekenen. 

Freelance website

Idee #4: Freelance 

Het vierde idee, is het maken van een freelance website. Dit idee heeft veel weg van een portfolio website. Het grote verschil tussen deze twee websites is dat de portfolio website zich meer richt op het tentoonstellen van creatief werk, terwijl de freelance website zich meer richt op het promoten van freelance werk.

Wanneer je voor jezelf wil beginnen als freelancer is het belangrijk om een website te hebben, waarop jouw potentiële klanten kunnen zien wat je voor hen kan betekenen. Een freelance website biedt veel kansen voor bijvoorbeeld:

 • Juristen
 • Copywriters
 • Marketeers
 • Vertalers
 • Social Media Managers

Idee #5: Affiliate

Het vijfde website idee is het maken van een affiliate website. Op deze website worden affiliate links geplaatst, waardoor je een inkomen kunt genereren uit het aanbevelen van producten. 

Een affiliate link is een link die aan de verkoper doorgeeft via welke affiliate een bestelling heeft plaatsgevonden. Hierna krijgt deze affiliate een commisie. Dit is vooral onder bloggers een belangrijke inkomstenbron.

De reden dat webshops als Amazon.com de go-to place werden om online te winkelen is mede veroorzaakt door de lancering van Amazon Affiliates. Hierdoor kregen websites over de hele wereld de kans om hun webverkeer naar Amazon te verwijzen, in ruil voor een comissie na verkoop. 

Door het schrijven van reviews of blogberichten kun je verkeer op jouw affiliate website krijgen, om hier vervolgens affiliate links te plaatsen.

Quiz Website

Idee #6: Quiz Site 

Het zesde website idee is het maken van een quiz website. De laatste jaren is het zoekvolume naar online quizes, vragen en online spellen in een rap tempo toegenomen. Vooral sinds de coronapandemie nam de vraag hiernaar toe, omdat er veel van deze spellen thuis werden georganiseerd. 
Ook jij kunt op deze trend inspelen door een website te maken waar mensen van deze spellen kunnen vinden. Een mooie kans is om buiten het aanbieden van gratis spellen, ook betaalde versies te verkopen. Hierdoor kun je ook geld verdienen aan jouw website. Een voorbeeld hiervan is Quiz Brothers.

Idee #7: Reviews

Het zevende idee is een review website. Review websites richten zich op het schrijven van kwalitatief goede reviews. Wanneer dit een positieve review betreft, wordt er middels een affiliate link naar het product gelinkt, waarna de bezoeker het product kan kopen.

Dit is een effectieve manier om geld te verdienen, doordat je tijdens de review de bezoeker overtuigt (indien het product goed is) om het product te kopen, waarna de verkoop vaak via jouw link plaatsvindt.

Idee #8: Online CV

Een ander website idee is het maken van een online CV. Tegenwoordig wordt er meer vanuit werknemers verwacht om boven de concurrentie uit te springen. Een Word documentje met jouw gegevens en ervaring is hierbij vaak niet meer voldoende. 

Door een online CV te maken kun je jouw werkervaring nóg beter uitlichten.

Hoe doe je dat? Door deze website te verrijken met video’s, afbeeldingen en andere interessante grafieken. Dit maakt jouw online CV een stuk interessanter en je wordt ookmakkelijker gevonden via het internet. 

Idee #9: Coaching

Het negende website idee dat interessant is om te kiezen, is een coaching website. Tegenwoordig is de barrière om een coach te worden lager dan ooit. Dit maakt het makkelijker om mensen te helpen binnen een vakgebied dat jij interessant vindt. 

Vraag jezelf het volgende af:

 1. Waar ben ik goed in?
 2. Waar ben ik beter in dan de meeste mensen?
 3. Waar zou ik mensen graag mee willen helpen?

Door een coaching website te maken kunnen potentiële klanten jouw expertise zien. Wanneer je deze coaching website gebruikt om ook te bloggen, kun je sneller potentiële klanten aantrekken. De concurrentie is echter hoog, maar wanneer je een blog lanceert kun je meer verkeer aantrekken. In dit artikel laten we je precies zien hoe je dat moet doen.

Educatie Website

Idee #10: Educatie Website

Het laatste website idee dat we je willen geven is een educatie website. Wanneer je veel weet binnen een bepaald vakgebied kun je jouw kennis verpakken en verkopen op jouw educatie website. Op deze website kun je verschillende cursussen verkopen, of een portaal maken waar je maandelijks content publiceert.

Op deze educatie website kunnen mensen tegen betaling jouw kennis bemachtigen. Het is echter belangrijk om je met deze website te specialiseren binnen één vakgebied, zodat je sneller autoriteit opbouwt.

Conclusie

In dit artikel hebben we 10 ideeën voor een eigen website gedeeld. Het is belangrijk om deze ideeën een eigen draai te geven, zodat je er met jouw nieuwe website sneller bovenuit springt. Er is namelijk altijd ruimte op het internet voor een nieuwe creatieve stem. 

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Wil jij jouw nieuwe website vandaag nog lanceren? Maak dan nu jouw nieuwe website met onze eenvoudige website builder. Blader door de door designers gemaakte website templates om je op weg te helpen. Je kunt ze gemakkelijk aanpassen en personaliseren, ongeacht het type website dat je gaat maken. Zorg ervoor dat je elk detail in overweging neemt, van het kiezen van je domeinnaam tot het selecteren van een geschikt kleurenschema en zorg er daarnaast ook voor dat je een bijpassend logo voor je merk hebt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *