Spring naar inhoud

5 SEO Tips voor je JouwWeb Webshop

Leestijd: 5 minuten

Het verhogen van de omzet van je JouwWeb webshop wordt voor een groot deel bepaald op basis van hoeveel websitebezoekers je hebt. Maar hoe krijg je nu meer website bezoekers voor je JouwWeb Webshop? 

De volgende 5 tips gaan je helpen om dat voor elkaar te krijgen.

Tip #1: Navigeer naar de SEO-Instellingen van je pagina’s

Wist je dat je heel eenvoudig de SEO-instellingen van je JouwWeb pagina’s kunt optimaliseren? Dit is een belangrijke stap om je JouwWeb website beter vindbaar te maken in de zoekresultaten.

Hiervoor ga je naar Pagina’s -> tandwieltje -> SEO Instellingen.

JouwWeb SEO Tips

Ten eerste kun je hier aanvinken of jouw pagina wél of niet zichtbaar moet zijn in Google. Wanneer je wil dat je pagina op Google vindbaar is, dan vink je deze optie altijd “aan”. Zo kan Google jouw pagina opnemen in de zoekresultaten.

Vervolgens kun je de pagina-titel invoeren. Dit is de titel waarmee de pagina wordt weergeven in Google. Zorg dat je in deze titel je belangrijkste zoekwoord opneemt en deze titel kort en pakkend is. Er wordt namelijk vaker op korte, pakkende titels geklikt.

Hierna kun je een pagina omschrijving invoeren. Omschrijf hier in enkele zinnen waar je pagina over gaat en gebruik ook een paar keer het zoekwoord waar je op gevonden wil worden.

Ten slotte kun je een social media afbeelding invoegen. Deze afbeelding zal getoond worden wanneer je jouw pagina deelt op social media. Handig dus!

Pro Tip:
Onderaan de SEO-Instellingen van je pagina’s kun je een voorbeeldje zien van hoe de pagina zal verschijnen in Google. Handig om te kijken of alles naar wens is!

JouwWeb SEO Tips

Tip #2: Maak je pagina’s makkelijk bereikbaar

De belangrijkste pagina’s van je website wil je gemakkelijk bereikbaar maken voor je website bezoekers. Niet alleen wil je dat deze makkelijk bereikbaar zijn, ook wil je hier regelmatig naar verwijzen.

Waarom is dit zo belangrijk?

Dit komt omdat pagina’s waar veel bezoekers op klikken én tijd op spenderen hoger worden gewaardeerd in Google. Wanneer er namelijk vaak op een pagina wordt geklikt én wanneer mensen hier veel tijd op doorbrengen, dan zal Google deze pagina zien als een waardevolle pagina.

Zorg er daarom voor dat je belangrijkste pagina’s binnen zo min mogelijk klikken bereikbaar zijn: het liefst binnen 1 of 2 klikken. Dit kun je voor elkaar krijgen voor deze pagina’s in het hoofdmenu of footer menu te zetten. Ook kun je eenvoudig naar deze pagina’s linken binnen de tekst van je website. 

Tip #3: Verwerk zoekwoorden in je teksten

De meest bekende (en belangrijke) SEO tip blijft dat je zoekwoorden moet verwerken in je teksten. Het plaatsen van zoekwoorden helpt Google met het beter begrijpen waar je website over gaat.

Even een voorbeeldje:

Stel je voor dat je een webshop maakt die sieraden verkoopt voor heren. Maar hier plaats je bijna geen teksten op. Voor Google wordt het hierdoor lastiger om te bepalen waar je website over gaat. 

Maar wanneer je op jouw pagina’s voldoende tekst plaatst met daarin het zoekwoord “sieraden voor heren”, dan begrijpt Google een stuk beter waar je website over gaat.

Op die manier kan Google jouw webshop laten zien binnen de zoekresultaten, wanneer iemand op Google zoekt naar “sieraden heren.”

Probeer dus regelmatig zoekwoorden te verwerken in de teksten op je website. Waar wil jij op gevonden worden? Welke zoekwoorden zijn relevant voor jouw bedrijf? 

Maak een lijstje van deze zoekwoorden en probeer ze te verwerken in de teksten van je website. 

Tip #4: Gebruik de juiste opmaak

In de vorige tip hebben we je uitgelegd dat het belangrijk is om zoekwoorden te plaatsen binnen de teksten op je webshop. 

Waarschijnlijk heb je ook gezien dat je bij JouwWeb gebruik kunt maken van het “kop element” en het “tekst-element”. 

JouwWeb SEO Tips

Maar wanneer gebruik je dan het “kop element” en wanneer het “tekst-element”?

Het kop-element gebruik je voor de titels op je website. Denk hierbij aan de titels van je pagina, of de subtitels van bepaalde alinea’s. Door een koptekst te plaatsen help je Google met het lezen van je website.

Zo zal Google het zoekwoord “sieraden heren” in een Koptekst zien als een titel van de pagina, terwijl wanneer “sieraden heren” voorkomt in de normale tekst zien als een zoekwoord in de alinea.

Probeer dus jouw zoekwoorden regelmatig voor te laten komen in zowel de kopteksten én de normale tekst van je website.

Tip #5: Start met Bloggen

De vijfde tip die we je willen geven is dat het belangrijk is om te bloggen met je webshop.

Het kan namelijk erg interessant zijn om te starten met een wekelijkse blog, waarin je schrijft over bepaalde onderwerpen in jouw markt.

Wanneer we het voorbeeld van de sieradenwinkel gebruiken, zouden we bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen kunnen schrijven:

  1. Sieraden heren
  2. Sieraden heren armband
  3. Sieraden heren goud
  4. Sieraden heren sale
  5. Sieraden heren goedkoop

Hoe komen we aan die ideeën? Door ons belangrijkste zoekwoord in te typen binnen de zoekbalk van Google. Hieronder komen andere meestgezochte zoekwoorden waar we interessante artikelen over kunnen schrijven.

JouwWeb SEO Tips

Wanneer je een blog artikel schrijft over “5 Leukste Gouden Herenarmbanden van 2024” dan kun je hier eenvoudig je webshop producten in verwerken. Zo neem je jouw lezers mee in een verhaal en kun je ze jouw producten aanbevelen. 

Niet alleen is het leuk om te schrijven over je webshop producten, ook zorg je dat er veel meer mogelijkheden zijn voor je bezoekers om je via Google te vinden.

Conclusie

In dit artikel heb je geleerd welke 5 dingen je kunt doen om de SEO van je JouwWeb webshop te verbeteren. Heb je nog geen webshop en wil je graag een extra online inkomen opbouwen? Maak dan vandaag nog je JouwWeb webshop door jezelf hieronder aan te melden.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *