Spring naar inhoud

3 Manieren om Geld te Verdienen met YouTube

Leestijd: 6 minuten

Wist je dat YouTube na Google de grootste zoekmachine is ter wereld? Dat biedt enorme kansen om een online inkomen mee op te bouwen. 

Wanneer je een webshop of website hebt bij JouwWeb, kun je YouTube gebruiken om jouw online inkomen mee op te bouwen. 

Maar hoe doe je dat? 

Manier #1: Combineer YouTube met je webshop

Het verhogen van de omzet van je webshop is iets dat iedere ondernemer graag wil bereiken. Een belangrijk onderdeel om dat te bereiken is het genereren van meer websitebezoekers. 

Je kan namelijk de leukste en handigste producten op je webshop verkopen, maar als je geen bezoekers hebt, zal je geen omzet maken. 

We geven regelmatig het belangrijke advies om te starten met bloggen. Wanneer je start met het schrijven van een wekelijkse blog, kun je er namelijk voor zorgen dat je met je website of webshop meer autoriteit opbouwt binnen Google. Dit zorgt ervoor dat méér mensen je kunnen vinden én dat je hoger zal ranken binnen Google.

Maar wat als we ook beginnen met het maken van video’s?

Wanneer je start met het maken van video’s voor je webshop, zal je ook op de twee na grootste zoekmachine ter wereld vindbaar zijn: YouTube.

Starten met het maken van video’s op YouTube kan ervoor zorgen dat je veel meer websitebezoekers krijgt die interesse hebben in wat je verkoopt. 

Stel je voor dat je verse bloemen verkoopt met je JouwWeb webshop. 

In plaats van alleen maar blogs te schrijven over de verschillende bloemen, zou je de volgende ideeën kunnen gebruiken om YouTube video’s over te maken.

  1. Een uitlegvideo over verschillende bloemen
  2. Een uitlegvideo over het maken van een bloemboeket
  3. Een uitlegvideo over de top 10 bloemen voor moederdag

Vanuit je YouTube video’s kun je eenvoudig doorverwijzen naar je webshop, waar ze de producten kunnen bestellen. 

Tegenwoordig is het niet eens nodig om lange uitlegvideo’s te maken. Je kunt ook je YouTube kanaal beginnen met YouTube Shorts.

Deze korte, verticale video’s kun je daarna zelfs nog publiceren op Instagram of TikTok. Op die manier haal je het meeste uit je video’s. Deze shorts kun je afwisselen met een maandelijkse, langere video om je hele doelgroep aan te spreken en een band met ze op te bouwen.

Dit is wat Famgirl Flowers bijvoorbeeld ook doet:

Bron: https://www.instagram.com/reel/CwYBKJTI485/

Wij raden je aan om dit artikel te lezen, waarin we je uitleggen hoe je kunt starten met het maken van je allereerste YouTube video.

Manier #2: Sluit je aan bij het YouTube partnerprogramma

Niet alleen zal starten op YouTube zorgen voor meer verkopen via je webshop. Ook kun je je zelfs aansluiten bij het YouTube partnerprogramma, waardoor je met de video’s op zichzelf ook al een inkomen kunt opbouwen.

Dat betekent dat je door het maken van video’s twee vliegen in één klap slaat. Maar hoe werkt dit precies?

Binnen YouTube worden er op verschillende plaatsen advertenties getoond. Er worden advertenties vóór iedere video getoond, maar ook tijdens het kijken.

Adverteerders betalen YouTube om deze advertenties te plaatsen. Wanneer je je aanmeldt voor het YouTube partnerprogramma, krijg jij ongeveer de helft van die advertentie inkomsten. 

Dat betekent dat hoe meer mensen jouw video’s kijken, hoe meer advertentie-inkomsten je zal verdienen.

Voordat je inkomsten kunt genereren met YouTube, moet je wél aan een paar voorwaarden voldoen.

Voorwaarden YouTube Partnerprogramma:
1. Minimaal 1000 abonnees
2. Minimaal 4000 uur aan kijktijd in de afgelopen 12 maanden
3. Of 10.000.000 shorts weergaven in de afgelopen 90 dagen.

Dat lijken hele grote getallen, maar wanneer je een jaar lang regelmatig video’s publiceert op YouTube, zullen die 1000 abonnees en 4000 uren aan kijktijd stiekem steeds dichterbij komen.

De moeite waard om te proberen dus!

Manier #3: Start met affiliate marketing

De derde manier om geld te verdienen met YouTube is door te starten met affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing houdt in dat je producten (of diensten) aanbeveelt op je blogs, social media of bijvoorbeeld je YouTube video’s. Wanneer een van je lezers of kijkers via jouw link een aankoop doet, krijg jij een commissie.

Dat betekent dat je geen producten of diensten hoeft te maken, maar deze aanbeveelt aan je kijkers of lezers.

Dat is interessant. Maar hoe start je hier mee?

Stap #1: Kies een niche

De eerste stap om een inkomen te verdienen uit affiliate marketing is door een specifieke niche te kiezen. Wanneer je een website of YouTube kanaal begint en de ene week over tuinmeubels praat en de andere week over kleding, dan raken je kijkers verward.

Affiliate inkomsten genereren start dus met het kiezen van een specifieke markt waar jij graag autoriteit in wil opbouwen. Wanneer je dan regelmatig video’s maakt over onderwerpen in deze markt, zal je sneller autoriteit opbouwen.

Stap #2: Kies je producten

De tweede stap is het kiezen van de producten die je wil promoten met je video’s. Wanneer je een markt hebt gekozen is het handig om een lijstje van 10-20 producten te maken die vaak door je doelgroep wordt gebruikt. 

Dit zijn producten die je kunt promoten in jouw video’s. Wanneer je deze producten hebt gevonden kun je online zoeken naar bedrijven die een affiliate programma aanbieden. 

Wanneer je deze bedrijven hebt gevonden kun je je aanmelden voor hun affiliate programma, waarna ze je aanvraag gaan verifiëren en jij kan starten met het promoten van de producten.

Stap #3: Kies je promotie

Wanneer je een markt hebt gekozen en ook enkele producten die je wil promoten, is het tijd om te starten met het maken van content.

Wanneer je besluit om langere YouTube video’s te maken, kun je ervoor kiezen om video reviews te maken over het door jou gekozen product en of je het wél of niet aanbeveelt. In deze video review kun je de voordelen en nadelen van het product benoemen en hierna een conclusie, met daarin jouw unieke affiliate link om het product aan te schaffen.

Het is natuurlijk wél belangrijk dat je het product dat je promoot ook écht aanbeveelt als jij ook tevreden bent over het product. Zo houd je altijd jouw betrouwbaarheid hoog. 

Conclusie

In dit artikel heb je 3 handige manieren geleerd om geld te verdienen met YouTube. Zo is YouTube een handige manier om meer omzet te genereren met je JouwWeb webshop, kun je je aanmelden voor het YouTube partnerprogramma én biedt het mogelijkheden om een inkomen te verdienen met affiliate marketing.

Wil jij ook een webshop starten? Meld je dan hieronder gratis aan en lanceer vandaag nog jouw webshop.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *