Spring naar inhoud

Hoelang Duurt het Voordat mijn Website op Google Staat?

Leestijd: 6 minuten

Als ondernemer is het belangrijk om een eigen website te hebben, omdat dit de kans verhoogt dat jouw bedrijf online wordt gevonden. 

Maar wat als je jouw website hebt gelanceerd en niemand hem nog kan vinden? Dát is frustrerend. Vandaag leggen we je uit hoe dit kan en hoe je dit kunt oplossen.

Maar ten eerste…

Waarom is mijn website niet vindbaar op Google?

Wanneer het spannende moment is aangebroken dat je jouw website publiceert, wil je natuurlijk dat potentiële klanten zo snel mogelijk jouw meesterwerk kunnen zien. Het kan daarom ook frustrerend zijn als jouw website nog niet meteen zichtbaar is.

Maar waarom is jouw website niet meteen zichtbaar?

Als je website of pagina nieuw is, komt deze mogelijk nog niet voor in de index van Google. Google heeft namelijk enige tijd nodig om jouw website te indexeren en in de zoekmachines op te nemen. 

Duidelijk… maar hoe lang duurt dit indexeren eigenlijk? 

Dit schrijft Google over het indexeren:

“De totale tijd kan variëren van één tot twee dagen tot een aantal weken en is afhankelijk van verschillende factoren”. (Bron)

Wanneer je jouw website dus enkele dagen geleden hebt gepubliceerd, is het dus belangrijk om Google de tijd te geven om jouw website goed te indexeren. 

Doe deze 3 dingen vooral niet:

 1. Jouw website verwijderen en opnieuw maken
  Omdat het indexeren bij Google enige dagen tot wel enkele weken kan duren, is het belangrijk dat je Google de tijd geeft om jouw website goed te indexeren. Wanneer je jouw website verwijdert, opnieuw maakt of offline haalt, zit je het indexeren van jouw website dus in de weg. 
 1. Enkele weken naar oplossingen zoeken
  Wanneer jouw website nog niet vindbaar is op Google kan dit zorgen voor de nodige dosis frustratie! En dat begrijpen we. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk vindbaar zijn op Google. Het is daarom verleidelijk om weken lang naar oplossingen te zoeken om sneller geïndexeerd te worden.

  Laat je echter niet verleiden door de duizenden artikelen, video’s en bedrijven die de sleutel naar een snellere website indexatie hebben gevonden. Het indexeren kost gewoon tijd, waardoor het niet nodig is om je te verdiepen in al deze informatie over indexeren. 
 1. Denken dat het probleem in jouw website ligt
  De derde tip die we je willen geven is dat je vooral niet moet denken dat er iets met jouw website aan de hand is. Wanneer je jouw website maakt met WordPress kunnen er echter wél problemen voorkomen met jouw website. Dit komt doordat WordPress meer technische kennis vereist dan wanneer je een website met JouwWeb maakt.

  En dit is waarom…

Waarom indexeren bij JouwWeb geen probleem is

Het maken van een website via WordPress vergt meer technische kennis. Niet alleen is het bouwen van je website lastiger. Ook jouw website gereedmaken voor zoekmachine indexatie is lastiger. Denk aan het feit dat je bijvoorbeeld voor een WordPress website een sitemap moet uploaden. Een sitemap is een pagina die alle interne links van een website bevat.

Maar wanneer je een website maakt via JouwWeb heb je geen technische kennis nodig om jouw website goed vindbaar te maken. Het uploaden van een sitemap is namelijk niet nodig, omdat dit bij JouwWeb automatisch gebeurt.

Dat is fijn, want dit betekent dat jij je alleen bezig hoeft te houden met het maken van jouw website.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Hoe weet ik of mijn website is geïndexeerd?

Je hebt enkele dagen, of misschien wel weken, gewacht en je bent benieuwd of jouw website eindelijk te vinden is op het internet.

Maar hoe kun je dit checken? 

Dat kan op een eenvoudige manier. Dit doe je door het woordje “site:” in te typen voor jouw website adres in de Google zoekbalk. Hierdoor krijg je uitsluitend zoekresultaten te zien van jouw website.

Een voorbeeld van een van onze tevreden klanten:

site:hetkeukentjevansyts.nl

Zoekresultaten 1

In de zoekresultaten zien we nu alle pagina’s van deze website. Dit betekent dat de website van deze JouwWeb klant volledig vindbaar is op Google.

Maar wanneer we de laatste letter van haar website adres verwijderen ontstaat er een website adres die nog niet in gebruik is genomen.

site:hetkeukentjevansyt.nl

In dit voorbeeld zien we dat er geen resultaten zijn, wat laat zien dat deze website niet geïndexeerd is.

Zoekresultaten 2

Hoe zorg ik dat mijn website sneller wordt geïndexeerd?

Natuurlijk heb je wel de volgende vraag: is er helemaal niets dat ik kan doen om mijn website sneller te laten indexeren door Google?

Jawel… en dat zijn de volgende 3 tips:

1. Start met bloggen

Door te starten met bloggen, zorg jij dat jouw website meer content bevat. Wanneer jij start met bloggen laat je aan Google zien dat je een actieve website hebt. Indien je blogt omtrent specifieke zoekwoorden helpt dit ook om hoger te ranken op Google. Lees ons artikel over hoger ranken op Google om hier meer over te leren.

2. Plaats meer interne links

Interne links zijn interne verwijzingen binnen jouw website. Een goed voorbeeld van een interne link kun je vinden in onze eerste tip, waar we je doorverwijzen naar ons artikel over bloggen. Door meer van deze linkjes toe te passen help je Google met het zien van de verbanden tussen de pagina’s op jouw website. 

3. Maak Google Mijn Bedrijf aan

Onze derde tip is om Google Mijn Bedrijf aan te maken. Als ondernemer wil je natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden online. Door zowel een website aan te maken als een Google Mijn Bedrijf Account verhoog je de kans enorm om hoger in de zoekresultaten te komen. Niet alleen kom je hoger in de zoekresultaten: ook ben je vanaf nu vindbaar op Google Maps. Een Google Mijn Bedrijf Account kun je hier aanmaken.

Conclusie

Wanneer je jouw website maakt via JouwWeb zul je merken dat het indexeren van jouw website feilloos verloopt. Niet langer heb je technische kennis nodig om ingewikkelde index problemen op te lossen, omdat alle JouwWeb websites gewoon worden geïndexeerd.

En wil je het indexeren versnellen? Start dan met bloggen, plaats meer interne links en maak een Google Mijn Bedrijf Account aan.

Wil jij ook jouw eigen website of webshop starten? Start dan nu gratis door je hier beneden aan te melden.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

2 responses to “Hoelang Duurt het Voordat mijn Website op Google Staat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *