Spring naar inhoud

Het Blog-Element: in 3 stappen een eigen blog!

Leestijd: 4 minuten

Bloggen is niet alleen heel erg leuk, maar het draagt ook bij aan het hoger ranken op Google. In veel van onze eigen blog artikelen geven we het advies om te gaan bloggen op je website om meer website bezoekers te krijgen.

Maar hoe start je nu een eigen blog via JouwWeb?

Stap #1: Selecteer een categorie

De eerste stap om jouw JouwWeb blog te lanceren is door het “blog-element” op je website te plaatsen.

Dat blog-element ziet er uit zoals op de foto hieronder, en kun je eenvoudig naar het inhoudsgedeelte van je website slepen. Wanneer dit is gelukt, heb je succesvol het blog-element geplaatst.

JouwWeb Blog Element

Vervolgens kun je een “nieuwe categorie” aanmaken of een bestaande categorie selecteren. 

Maar wat is een blog categorie precies? Een blog categorie is een onderwerp binnen je blog. 

Zo heeft de website, die we als voorbeeld gebruiken, de categorieën: “Voeding”, “Mindset” en “Yoga voor Beginners”.

Wanneer ik het blog-element heb geplaatst én de categorie “Yoga voor Beginners” heb aangeklikt, zal dit blog-element ook alle berichten horend bij de categorie “Yoga voor Beginners” laten zien. 

JouwWeb Blog Element

Wist je dat je ook alle blogberichten kunt laten zien? Hiervoor klik je bij de categorie op “Alle berichten”.

Actiepunt 1:

Welke 3-5 blog categorieën kun je bedenken voor jouw website? Dit zijn de hoofdonderwerpen waar je blogberichten onder zullen vallen.

Stap #2: Voeg een bericht toe

Nadat je jouw blog categorieën hebt geselecteerd, kunnen we écht beginnen. Nu wordt het tijd om je blogbericht toe te voegen.

JouwWeb Blog Element

Laten we zeggen dat we graag het blogbericht “5 Yoga Poses voor Beginners” willen schrijven. Deze titel vullen we in bij “titel” en vervolgens kunnen we op de geavanceerde instellingen zien hoe ons artikel op Google zal verschijnen. Niet alleen dat, maar je kunt je blogberichten ook inplannen om op een bepaalde tijd online te komen! Dat is handig zodat je op die manier vooruit kunt werken en niet hoeft te denken aan het publiceren van jouw blogbericht

JouwWeb Blog Element

Actiepunt 2:

Brainstorm een lijst aan 5-10 ideeën over blogartikelen die je zou kunnen schrijven voor je nieuwe JouwWeb Blog. Kies er vervolgens één waarmee je aan de slag wil gaan.

Stap #3: Schrijf je blog

Nu wordt het leuk: het wordt tijd om je blog te schrijven. Wanneer je op “blog beheren” klikt zie je een overzicht van al je blogberichten die je hebt aangemaakt.

Laten we klikken op ons blogbericht, waarna we ons bericht gaan schrijven.

Zoals je hieronder ziet, start je dus altijd met een “leeg” blogartikel. De eerste stap is dus het toevoegen van het “tekst-element”, waarna het schrijven kan beginnen.

JouwWeb Blog Element

Het mooie aan de Editor van JouwWeb is dat je niet alleen tekst kunt toevoegen, maar je kunt ook afbeeldingen, knoppen, video’s en nog veel meer aan je artikelen toevoegen! Dit samen zorgt voor een interactieve blog.

Heb jij jouw blog geschreven en de elementen toegevoegd die je wil? JouwWeb slaat automatisch je blogbericht op wanneer je een werkende internetverbindinghebt. Toch raden we altijd aan om je blog in een document op je computer te schrijven, zodat je deze op twee plaatsen hebt opgeslagen en je werk niet zomaar verloren gaat. 

Als laatste kun je navigeren naar de “geavanceerde instellingen” (zoals de foto hieronder), waar je allerlei handige dingen kunt instellen. Denk aan de titel van de pagina, of mensen kunnen reageren, wanneer hij gepubliceerd moet worden én nog veel meer!

JouwWeb Blog Element

Actiepunt 3:

Reserveer vandaag ongeveer dertig minuten om jouw nieuwe blogartikel te schrijven. Deze hoeft niet lang te zijn, want zelfs een blog van 500 woorden kan al heel waardevol zijn. 

Vraag jij je af welke volgende stappen jij kan zetten om van je JouwWeb Blog een succes te maken? Lees dan dit artikel, waar je 10 tips leest om van je blog een succes te maken én dit artikel, waar we je laten zien hoe je bovenaan in Google kunt komen.

Conclusie

In dit artikel heb je gelezen hoe eenvoudig het is om een blog te maken met JouwWeb. 

Wil jij ook een blog maken, maar heb je nog geen website? Meld je dan hieronder gratis aan en lanceer vandaag nog jouw nieuwe blog.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *