Spring naar inhoud

Website laten maken of zelf doen?

Leestijd: 6 minuten

Dus, je hebt besloten dat het tijd is voor een eigen website? Maar nu loop je tegen de volgende vraag aan: moet ik een website laten maken, of dit zelf doen?

Het antwoord? 

Dat hangt van een paar factoren af! In dit artikel geven we je de voor- en nadelen van zowel een website laten maken, of dit zelf doen. Op die manier kun jij bepalen welke manier de beste keuze is om jouw nieuwe website te maken. 

Laten we beginnen!

Manier #1: Een website laten maken

Website laten maken

Voordelen van een website laten maken

Wil jij niet bezig zijn met het maken van je website? En wil jij liever iemand de opdracht geven om jouw website te maken? Wanneer dit het geval is kun je jouw website uitbesteden aan een internetbureau of een webdesigner. 

Het uitbesteden van jouw website betekent echter niet dat je tijd bespaart. Je moet namelijk de teksten schrijven, bestanden aanleveren en jouw designwensen bespreken. Het maken van de website hoef je hierdoor niet te doen, maar de bijkomende taken natuurlijk wel. 

Deze professionele partijen hebben immers veel ervaring met het bouwen en designen van websites. Hierdoor heeft jouw nieuwe website vaak meteen een professionele uitstraling. Wanneer je een groot bedrijf hebt of een meer geavanceerde website nodig hebt, is uitbesteden een goede optie om jouw website te maken.

Wanneer je jouw website wil laten maken, raden we je aan om dit bij een partij te doen die gebruik maakt van JouwWeb. Wij hebben een gebruiksvriendelijk systeem ontwikkeld waarmee het bijhouden van een website heel eenvoudig is, zelfs als je weinig tijd hebt. Je kunt iemand dus het webdesign laten ontwerpen, waarna je zelf op ieder moment nog de website met onze editor kan aanpassen.

Nadelen van een website laten maken

Er hangen echter ook veel nadelen aan het uitbesteden van een website. Het grootste nadeel is dat een website laten maken een grotere investering vereist. Het laten maken van een website kan tot in de duizenden euro’s oplopen. 

Een ander nadeel is het gebrek aan flexibiliteit. Wanneer je wijzigingen wil doorvoeren op je website kun je dit minder makkelijk doen dan wanneer je je website zelf maakt. Buiten het feit dat het langer duurt om wijzigingen door te voeren, vraagt de andere partij vaak een vergoeding voor het doorvoeren van de wijziging.

Conclusie van manier #1

De kosten van het laten maken van een website zijn veel hoger. De prijs kan tot in de duizenden euro’s oplopen. Wanneer je een website laat maken in de hoop op het besparen van tijd, is dit niet de juiste keuze. Je zal minder tijd investeren in het daadwerkelijk maken van de website, maar bent wel meer tijd kwijt om iemand anders de juiste instructies en bestanden te leveren.

Een nadeel van het uitbesteden van je website, is dat het lastig is om wijzigingen aan je website door te voeren. Dit duurt vaak langer en is duurder, dan wanneer je jouw website zelf maakt. 

Gouden tip: wanneer je de website in JouwWeb laat maken, kan je in principe wijzigingskosten besparen omdat je met ons systeem eenvoudig alles zelf kan aanpassen zonder dat je daar technische ervaring voor nodig hebt. Deze bedrijven kunnnen jouw nieuwe website maken met JouwWeb.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Manier #2: Zelf een website maken

JouwWeb Editor

Voordelen van zelf een website maken

Wil je graag zelf de controle houden over jouw website? Dan is zelf een website maken de beste optie. Tegenwoordig is het eenvoudiger dan ooit om een eigen website te maken door de opkomst van website builders.

Wanneer je jouw eigen website maakt via een tool als JouwWeb kun je jouw website zelfs binnen één dag live hebben. Een ander voordeel is dat je niet langer hoeft na te denken over het updaten van de beveiliging van je website. 

En het leren van coderen? Dat is ook verleden tijd. Via de page builder kun je middels de “drag and drop” editor eenvoudig en razendsnel jouw ideale website vormgeven. Dit maakt het makkelijker dan ooit om jouw ideale website in een handomdraai te maken.

Een misconceptie is dat wanneer je jouw website via een website builder maakt, deze niet hoog in Google zou kunnen komen. Dit is echter niet het geval, want via JouwWeb zijn verschillende webshops en website gemaakt die tienduizenden bezoekers per maand behalen.

Voor slechts €7.50 per maand kun jij een professionele website maken. Dit is beduidend lager dan wanneer je een website laat maken. 

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Nadelen van zelf een website maken

Een nadeel van het maken van een eigen website is dat je minder flexibiliteit hebt dan wanneer je jouw website op maat laat maken. Echter, zitten tegenwoordig in de meeste website builders alle functionaliteiten die de meeste mensen nodig hebben. Denk aan een contactformulier, de mogelijkheid tot bloggen of het verkopen van producten.

Conclusie van manier #2

Een website zelf maken kent veel voordelen, ten opzichte van het uitbesteden. Ten eerste hoef je geen investering te doen die kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Bij JouwWeb kun je namelijk al starten voor slechts €7,50 per maand en krijg je de eerste 3 maanden tijdelijk gratis.

Het maken van een eigen website kost niet meer tijd dan wanneer je dit uitbesteedt. Sterker nog, het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om je eigen website te maken, waardoor je wellicht zelfs sneller klaar bent wanneer je dit zelf doet. Ook kun je door je website zelf te maken eenvoudiger en gratis wijzigingen doorvoeren op je website. En die voordelen zijn vaak dé redenen dat mensen hun website zelf maken.

Conclusie

Er zijn veel voordelen om je website zelf te maken. Tegenwoordig kun je dit gemakkelijk zelf doen, de kosten zijn veel lager, je kunt sneller (en gratis!) wijzigingen aanbrengen op je website, en je hebt de volledige controle over je website. 

Indien je een website nodig hebt die heel geavanceerd is, kun je dit eventueel uitbesteden. Echter, voor de meeste mensen is een website maken met een website builder als JouwWeb dé beste optie om snel en efficient een eigen website te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *