Spring naar inhoud

5 tips om je webshop voor te bereiden op de feestdagen

Leestijd: 4 minuten

De feestdagen staan voor de deur en voor veel webshops is dit een hele drukke periode. De bestellingen komen in een rap tempo binnen en worden zo snel mogelijk verstuurd zodat deze tijdig onder de kerstbomen komen te liggen. 

Rond de feestdagen wil jij jouw klanten wellicht een extra unieke beleving geven, wanneer zij hun inkopen doen in hun favoriete webshop. 

Misschien heb jij ook al ideeën om hier met jouw webshop op in te spelen. Heb je andere levertijden? Wil je iets speciaals doen voor jouw klanten? 

Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, om jouw webshop sprankelend in te richten voor de feestdagen! 

Tip #1 Een speciale banner voor de feestdagen

Met een banner geef jij jouw webshop meteen een heel andere look, zonder dat je het hele design moet aanpassen. Laat je creatieve brein zijn werk doen in bijvoorbeeld Canva, en maak een mooie banner speciaal voor de feestdagen.

Zo geef jij in een handomdraai een unieke en sprankelende uitstraling aan jouw webshop!  

Tip #2 Inpakken als cadeau

Hoe leuk is het om bij je favoriete webshop te winkelen en je kerstinkopen ook nog mooi ingepakt thuis te ontvangen? 

Geef jouw klanten de mogelijkheid te kiezen om hun inkopen te laten inpakken voor de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi inpakpapier of een mooie glitter strik in plaats van een gewone. 

Je kunt dit eenvoudig toevoegen via de “Extra velden”-optie bij je product. 

Ook kun je speciale cadeauverpakkingen als product toevoegen of als “Kassakoopje” toevoegen aan de winkelwagen. 

Tip #3 Informatie over bezorging

Misschien heb jij wel langere levertijden tijdens de feestdagen? Of kun jij maar tot een bepaalde datum verzenden? Breng je klanten hiervan op de hoogte! De decembermaand is namelijk al voor velen een drukke maand, zo ook bij de pakketdiensten. 

Kies er bijvoorbeeld voor om een topbalk toe te voegen, met daarin de nodige informatie. Zet hier in tot wanneer ze kunnen bestellen, of dat verzending tijdens de feestdagen langer kan duren. Dan zijn jouw klanten op de hoogte en kunnen ze tijdig hun inkopen bij hun favoriete webshop doen. Zo is iedereen er hopelijk van verzekerd dat kerstcadeaus ook op tijd onder de boom komen te liggen.

Tip #4 Maak een Cadeaubox

Misschien wel de leukste tip van allemaal, want wist je dat jij klanten de mogelijkheid kunt bieden zelf een mooie cadeaubox samen te stellen? 

Stel, jij verkoopt meerdere producten die je in een cadeaubox kunt laten samenkomen. 

Maak een nieuw en apart product hiervoor aan, bijvoorbeeld een “Cadeaubox”. Net als bij elk product voeg je hier een prijs, informatie en een afbeelding toe. Met “Extra velden” stel je in hoeveel producten klanten voor in hun cadeaubox kunnen kiezen, bijvoorbeeld drie producten. Je stelt de meerkeuze opties in, met alle producten waar klanten uit kunnen kiezen. Voor sommige producten geldt er misschien een meerprijs, vermeld deze er dan ook bij. 

Op deze manier kunnen jouw klanten zelf hun favoriete producten uit jouw webshop bundelen in één mooie cadeaubox voor de feestdagen!

Tip #5 Deel jouw kerst-shop op Social Media

Wanneer jij een webshop hebt, dan is de kans groot dat jij ook al te vinden bent op social media. Zorg er vooral in deze periode voor dat je zichtbaar bent op al je kanalen. 

Neem je klanten mee in je bestellingen, maak leuke beelden van achter de schermen en laat je klanten weten wat zij bij jou kunnen verwachten rondom de feestdagen!

Geniet van de feestdagen!

Heb jij nog geen webshop? Meld je dan hieronder aan en start vandaag nog met het bouwen van jouw webshop!

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *