Spring naar inhoud

Top 10 Boeken die Iedere Ondernemer Gelezen Moet Hebben

Leestijd: 5 minuten

Of je nu net begint met ondernemen of al een doorgewinterde ondernemer bent: er valt altijd wel iets te leren. Wij maakten voor jou een top 10 met boeken die elke ondernemer gelezen moet hebben. Van leren verkopen tot geld verdienen, en dit allemaal om van jou een nóg betere ondernemer te maken!

Tijd voor het eerste boek uit onze top 10…

#1. The 4 Hour Workweek – Timothy Ferriss

Als er ook maar één boek is dat iedere ondernemer gelezen moet hebben is het “The 4 Hour Workweek” van Timothy Ferris. In dit 448 pagina tellende boek leer je alles over hoe je minder kunt werken, meer kunt verdienen en tegelijkertijd de wereld kunt rondreizen. 

In The 4 Hour Workweek worden veel principes gedeeld over een online inkomen opbouwen. Je kunt mij niet wijsmaken dat jij dit niet zou willen! Wat houdt jou nu nog tegen om aan de slag te gaan?

Een van de vereisten voor een online inkomen is natuurlijk het hebben van een eigen website. Deze kun je gratis en eenvoudig maken via JouwWeb.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

#2. Online Invloed – Bas Wouters

Heb jij een eigen webshop of wil jij de omzet van jouw webshop door het dak laten gaan? Dan is “Online Invloed” van Bas Wouters en Joris Groen een must-read. In dit boek wordt uitgelegd hoe je psychologie toepast om de conversie van jouw website te verhogen. Er worden praktische richtlijnen gegeven om de online klantervaring van jouw website te verbeteren.

En een betere klantervaring is wat iedere webshop eigenaar natuurlijk voor elkaar wil krijgen.  

#3. The 7 Habits of Highly Effective People- Stephen Covey

Stephen Covey neemt je mee in zijn legendarische boek, “The Seven Habits of Highly Effective People”, in zijn door hem geformuleerde zeven principes om op zowel persoonlijk als zakelijk gebied beter te presteren. 

Dit bijna 400-pagina tellende boek staat vol tips over productiviteit, positief denken en effectiviteit. Een echte “must-read” voor iedere ondernemer.

#4. The Millionaire Fastlane – MJ DeMarco

Dat klinkt interessant… toch? Met meer dan 300 pagina’s vol wijsheid, legt MJ DeMarco uit hoe hij miljonair is geworden. Hij legt dit proces niet alleen haarfijn uit, maar neemt je ook mee in zijn valkuilen die je beter kunt voorkomen.

#5. Delivering Happiness – Tony Hsieh

Nieuwe werknemers $2000 betalen als ze direct ontslag nemen? Dat klinkt niet als een goed idee, toch? In het boek “Delivering Happiness” legt Tony Hsieh uit hoe hij van Zappos een internationale, online retailer heeft gemaakt die jaarlijks meer dan 1 miljard euro omzet. 

Wat leer je in dit boek? Hoe je zorgt voor een geweldige team cultuur en klanten die niet anders willen dan iets kopen bij jouw webshop.

#6. Rich Dad Poor Dad – Robert Kiyosaki

In deze bestseller neemt Robert Kiyosaki je mee in zijn principes over het creëren van welvaart. Hij legt je haarfijn uit wat het verschil in opvoeding was tussen zijn eigen vader die arm was, en de dingen die hij leerde van de vader van een van zijn rijkere vrienden.

Met meer dan 32 miljoen verkochte exemplaren hoort ook dit boek op de “must read”-lijst van elke ondernemer te staan.

#7. The E-Myths Revisited – Michael E. Gerber

Een eigen onderneming starten met als doel meer vrijheid? Dit is een veelgenoemde reden voor startende ondernemers. Maar dit is een valkuil aangezien zij vooral werken ín hun bedrijf in plaats van áán hun bedrijf, met als gevolg teveel werkuren per week. Hun droom voor het hebben van een eigen onderneming valt hierdoor uit elkaar.

In de “E-Myth” legt Michael Gerber uit hoe je dit probleem voorkomt en hoe je jouw kleine onderneming écht moet runnen!

#8. The Psychology of Selling – Brian Tracey

Heb je een webshop of ga jij er binnenkort een maken? Dan is het belangrijk om je sales-kennis bij te spijkeren, want een webshop draait om het verkopen van producten. Maar niet alleen bij een webshop is sales belangrijk, maar voor elke andere vorm van ondernemen komt dit van pas.

Wil jij meer leren over sales? Dan is “The Psychology of Selling” van Brian Tracey hét boek!

#9. Start With Why – Simon Sinek

De meest succesvolle ondernemers, sporters en sprekers hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal een “why”. In zijn boek “Start With Why” legt Simon Sinek uit dat mensen niet kopen wat je doet, maar waarom je het doet. De meest innovatieve bedrijven werken vanuit hun “waarom”: een echte missie. Nadat je dit boek hebt gelezen is jouw missie haarscherp geformuleerd, zodat ook jij kan werken vanuit jouw eigen “Why”.

#10. Atomic Habits – James Clear

Zowel winnaars als verliezers hebben dezelfde doelen. Maar wat winnaars succesvol maakt is het hebben van positieve gewoonten. In Atomic Habits leer je hoe je ijzersterke gewoontes maakt om jouw doelen te kunnen behalen. Niet alleen leer je hoe je nieuwe gewoontes kunt aanleren. Ook leer je hoe je slechte gewoontes verbreekt en nóg sneller jouw doelen kunt bereiken.

Conclusie

Zijn er nog boeken op jouw lijstje die jij andere ondernemers aanraadt? Laat het ons vooral weten op onze Instagram @Jouwweb.nl en wie weet inspireer jij nog andere ondernemers!

Ben jij al een ondernemer, of ben jij startende ondernemer, maar heb jij nog geen website? Via JouwWeb kun je gratis een website of webshop aanmaken.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *