Spring naar inhoud

5 (online) Bedrijven die je Vandaag nog kan Starten

Leestijd: 6 minuten

Wil jij een online bedrijf starten? Maar heb je geen idee welk bedrijf bij jou past? Dan ben je aan het juiste adres! Wij hebben 5 soorten bedrijven uitgekozen die je vandaag nog kan starten.

Idee #1: Dropshipping

Het is uitgegroeid tot een welbekende term in de wereld van ondernemen. Toch zijn er mensen die nog niet weten wat dropshipping precies inhoudt. Dropshippen houdt in dat je een eigen webshop begint, zonder dat je een eigen voorraad hebt.

Het werkt als volgt:

  1. Een klant bestelt op jouw webshop een product.
  2. Jij plaats vervolgens de order bij de leverancier.
  3. De leverancier stuurt het product naar de klant.

Je investeert dus niet in een voorraad en loopt daarmee geen risico om de inkoopkosten te verliezen. Bij dropshipping zorg je eigenlijk alleen maar voor de marketing van producten en sta je klaar als klanten een product willen retourneren of een klacht hebben.

In het begin kwamen de meeste producten van dropshippers uit China, tegenwoordig zijn er echter ook veel Europese en zelfs Nederlandse leveranciers. Hierdoor hoeft de klant dus geen weken meer op zijn bestelling te wachten.

Al een product in gedachte? Aan de slag ermee!

Idee #2: Social Media Marketing

Steeds meer bedrijven maken gebruik van social media om hun producten of diensten te promoten. Hier liggen dus veel kansen voor jou als ondernemer om een online bedrijf in te starten.

Maar is deze markt tegenwoordig niet verzadigd?

Ja én nee. Wanneer jij je specialiseert in het uitbesteden van social media voor een specifiek deel van de markt, heb je veel minder concurrentie. Dit noemen we een niche. Een niche is een specifiek segment van de markt, waar je jouw specifieke dienst of product aan wil verkopen.

Het is belangrijk om jezelf in een platform te verdiepen: bijvoorbeeld Instagram. Verricht onderzoek naar nieuwe groei trends en benader vervolgens potentiële klanten.

En hoe benader je potentiële klanten?

Je kunt bellen, e-mailen of zelfs bij ze langs gaan! De laatste optie kost natuurlijk meer tijd, maar is ook het meest persoonlijk.

Social media marketing is een hele toegankelijk manier om vandaag nog een online bedrijf te starten. Het enige wat je nodig hebt om hiermee te beginnen, is een professionele website. Dit is namelijk je visitekaartje als bedrijf.

Maak daarom snel en eenvoudig jouw nieuwe website via JouwWeb door je hieronder aan te melden.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Blog

Idee #3: Start een succesvolle Blog

Vind jij een onderwerp super interessant? En zou je daar uren over kunnen praten? Dan kan je er vast ook over schrijven!

Door dagelijks of wekelijks een blog te schrijven, trek je bezoekers naar je website. Hiermee kun je vervolgens ook geld verdienen. Er zijn drie toegankelijke manieren om geld te verdienen met bloggen:

Optie 1: Affiliate marketing
In jouw artikelen kun je jouw lezers doorverwijzen naar bepaalde producten. Dit kun je doen via een affiliate link. Wanneer een lezer via deze link een aankoop doet, krijg jij een bepaald percentage van de winst.

Optie 2: Advertenties
Wanneer je meer bezoekers hebt op jouw website, kun je benaderd worden door adverteerders. Deze adverteerders willen dan een plekje op jouw website kopen.

Dit kan een eenmalige advertentie zijn of een permanente plek op jouw website. Indien dit een permanente plek is kun je een maandelijkse vergoeding vragen. Onderhandel goed met de adverteerders, omdat jij in een sterkere onderhandelingspositie staat doordat het jouw website is.

Optie 3: Eigen producten
Een van de meest winstgevende opties om geld te verdienen met bloggen is door het verkopen van eigen producten.

De lezers van jouw blogberichten gaan jou zien als dé specialist. En doordat ze via jouw blogartikelen van je expertise kunnen proeven, neemt de kans toe dat ze ook bereid zijn om in betaalde producten te investeren.

Door het verkopen van fysieke of digitale producten, kun jij van jouw lezers klanten maken. Binnen de niche “huidverzorging” zouden we dus kunnen onderzoeken of we onze eigen producten kunnen verkopen of bepaalde cursussen kunnen maken.

Het grootste voordeel aan bloggen is dat het tegenwoordig erg goedkoop is om te starten. Hierdoor is de markt helaas wél concurrerend geworden. Maar wanneer je uniek bent kun ook jij een blog met duizenden bezoekers per maand bouwen.

Lees vooral ook dit artikel, waarin een blogger met 100.000 bezoekers per maand uitlegt hoe je een succesvolle blog kunt starten.

Idee #4: Eigen producten verkopen

Je maakt zelf zeep, bruisballen, kaarsen, cadeauboxen, snoep, kunst, muziek of je bewerkt hout. Maar waarom zou je deze producten niet gaan verkopen?

Je weet namelijk al hoe je de producten maakt. Het enige wat je nodig hebt is een manier om het te verkopen. Verzin een pakkende naam voor je bedrijf, start een webshop en voeg je producten toe.

Het is belangrijk om hierna goede productfoto’s te maken. Zo weten mensen precies wat ze kopen, wat mogelijke retourneringen voorkomt.

Bedenk daarnaast voor welk bedrag je jouw producten wil verkopen.

Tenslotte is het handig om social media kanalen in te zetten om jouw webshop te promoten. Hoe meer mensen er namelijk naar je website komen, hoe groter de kans wordt dat ze je producten kopen. Al met al is dit dus een makkelijk online bedrijf om te starten!

Idee #5: Ontwerp en verkoop kleding

Ken je de term print-on-demand? Bij print-on-demand ontwerp je zelf kleding. Deze kleding wordt alleen pas gedrukt als de klant een bestelling heeft geplaatst. Het voordeel hiervan is dat je niet het risico loopt om met een hoop voorraad te blijven zitten als je ontwerp niet aanslaat.

Ook betaal je pas jouw leverancier, wanneer de klant daadwerkelijk een bestelling heeft geplaatst. Dit online bedrijf heeft dus geen grote investering nodig. Er zijn ook Nederlandse bedrijven die orders bedrukken en verwerken. Je klanten hoeven dus niet lang te wachten op hun bestelling. Je hebt twee kanten die je op kunt met print-on-demand:

  1. Je kunt een webshop maken die zich richt op een specifieke niche.
  2. Of je kunt ook een pakkende bedrijfsnaam kiezen en je eigen merk creëren.

Ben je creatief en heb je een passie voor kleren, dan is dit zeker iets voor jou!

Conclusie

Het voordeel van de 5 ideeën in dit artikel is dat je ze gemakkelijk kunt starten. Je kunt er dus voor kiezen om vandaag nog een website te maken en aan de slag te gaan. Meld je daarom vandaag aan door je hieronder gratis aan te melden.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *