Spring naar inhoud

3 Tips voor meer Webshop Verkopen (2023)

Leestijd: 4 minuten

Wil jij meer verkopen genereren met je webshop? Dan ben je aan het goede adres, want in dit artikel delen we drie tips om meer met jouw webshop te verkopen.

Tip #1: Verbeter de conversie

De eerste tip die we je willen geven voor meer webshop verkopen is door je conversie te verbeteren.

Wat is conversie?

De conversie is het percentage bezoekers dat tot een transactie overgaat. Het doel is om dit percentage natuurlijk zo hoog mogelijk te krijgen. Wanneer je een conversiepercentage hebt van 1% en deze naar 2% weet te krijgen dan heb je dus 100% meer verkopen (en niet slechts 1%).

Het verbeteren van de conversie is iets waar je als webshop eigenaar continu mee bezig moet zijn. Het is een proces en geen einddoel, omdat je altijd wel bepaalde dingen op je webshop kunt verbeteren.

Denk aan de volgende zaken:

  1. Afleiding
    Wat is het doel van jouw webshop? Juist, verkopen genereren. Wanneer je jouw productpagina’s bekijkt, onderzoek dan welke elementen op jouw website dat doel in de weg staan. Zijn dit vervelende popups? Te veel knoppen? Of te veel tekst? Zorg dat jouw ideale klant direct weet wat het moet doen op jouw website, en zorg dat het zo makkelijk mogelijk is om een aankoop te doen.
  2. Rustig design
    Veertig pagina’s in het menu? Net iets te veel afbeeldingen? Of tientallen elementen? Wanneer jij gelooft dat het plaatsen van zo veel mogelijk elementen zorgt voor een betere website, dan heb je dit mis. De meest succesvolle webshops werken vanuit het principe “hoe minder hoe beter.” Hoe kun jij jouw webshop eenvoudiger maken?
  1. Rustige kleuren
    Wil jij zo veel mogelijk kleuren gebruiken op je webshop? Dan moeten we je teleurstellen. De meest succesvolle webshops hebben één hoofdkleur en twee secundaire andere kleuren. Hierdoor oogt hun webshop veel rustiger, wat bijdraagt aan een betere conversie. 
Website maken met JouwWeb

Tip #2: Focus op gebruikersgemak

De tweede tip om meer webshop verkopen te genereren is door te focussen op gebruikersgemak. Het is namelijk enorm belangrijk om vanuit het volgende principe te werken:

“Hoe kan ik het voor mijn potentiële klant zo makkelijk mogelijk maken om een aankoop te doen?”

Wellicht vind je dit een bijzondere vraag, maar vaak vergeten we te werken vanuit dit principe. We voegen te veel elementen toe aan onze webshop, gebruiken te veel kleur of we maken het doen van een aankoop lastig door de klant te veel stappen te laten doorlopen.

Dus: hoe kan jij het zo makkelijk mogelijk maken voor jouw potentiële klanten om een aankoop te doen?

Pak een stuk papier en schrijf minimaal 5 actiepunten op die jij kan doorvoeren om het doen van een aankoop eenvoudiger te maken.

Denk aan bijvoorbeeld de volgende zaken:
1. Minder tekst op je webshop
2. Duidelijkere titels en koppen schrijven
3. Knoppen die meer opvallen
4. Minder stappen in het bestelproces
5. Het verminderen van pop-ups

Pro Tip: Neem eens een kijkje op websites als Bol.com of Wehkamp om te zien hoe zij hun webshop hebben ingericht. Hoe makkelijk maken zij het voor bezoekers om over te gaan tot het doen van een aankoop?

Website maken met JouwWeb

Tip #3: Verhoog je aantal bezoekers

De derde tip om meer te verkopen met je webshop is door meer bezoekers te genereren.

Het optimaliseren van je webshop blijft een belangrijk onderdeel van meer producten verkopen, maar aan de andere kant willen we ook zorgen voor meer bezoekers.

Want hoe meer mensen een kijkje nemen in jouw online winkel, hoe groter de kans dat er een aankoop wordt gedaan. 

Maar hoe kun je zorgen voor meer bezoekers? Dit kun je doen door betaalde advertenties te plaatsen in de zoekresultaten. Dit is ook wat grote webwinkels als Bol.com en Wehkamp doen. Echter, kan het erg overweldigend zijn om hiermee te starten. Niet alleen is dit overweldigend… ook zitten er hoge kosten aan verbonden.

Een betere manier die voor meer mensen toegankelijk is, is door te gaan bloggen. Door te schrijven over relevante artikelen binnen jouw branche, verhoog je de kans dat bezoekers bij jouw webshop uitkomen.

Weet wel dat bloggen tijd kost! Het opbouwen van een succesvolle blog kan goed een heel jaar duren. Maar wanneer je een paar berichten per maand publiceert voor een jaar lang… zal je merken dat jouw webshop steeds beter vindbaar wordt op Google.

Lees daarom ook dit artikel, waarin we je stapsgewijs uitleggen hoe je een succesvolle blog kunt starten.

Conclusie

In dit artikel heb je 3 belangrijke tips geleerd om meer producten met je webshop te verkopen. Op welke tip ga jij je focussen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Wil jij ook een succesvolle webshop starten? Meld je dan hieronder aan en lanceer vandaag nog jouw webshop.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *