Spring naar inhoud

Gratis Account vs Betaald Account: JouwWeb Keuzehulp

Leestijd: 4 minuten

Ga jij binnenkort jouw nieuwe website of webshop maken? Om je online vindbaarheid te vergroten of om een extra inkomen op te bouwen? En heb je JouwWeb gekozen om je daarbij te helpen? Dan vraag je je misschien af welk abonnement het beste bij je past.

Laten we eens kijken!

Waarom een gratis JouwWeb account?

JouwWeb biedt vier verschillende pakketten aan. Je hebt het gratis pakket, maar ook drie betaalde pakketten: Lite, Pro en Business. 

Het gratis account is perfect geschikt voor hobbyisten. Wanneer je een website maakt om je hobby aan de wereld tentoon te stellen, of een zeer eenvoudige website wil, is het gratis account voldoende.

Wat goed is om te weten, is dat bij het gratis account er advertenties op je website worden getoond. Op iedere pagina staat een kleine advertentie die het gebruik van JouwWeb aanbeveelt. Want zo kan JouwWeb je website gratis online houden. Maar maak je geen zorgen! Deze advertenties staan de inhoud van jouw website niet in de weg. 

Ook kun je jouw eigen domeinnaam kiezen, maar heeft deze wel de toevoeging .jouwweb.nl of jouwweb.be.

Wanneer je een website wil maken voor professionele doeleinden is het aan te raden om te upgraden naar een betaald account. En dit is waarom:

Waarom een betaald JouwWeb account?

Er zijn drie verschillende betaalde accounts bij JouwWeb. Momenteel zijn zelfs de eerste drie maanden gratis. De drie grootste redenen om te upgraden naar een betaald account zijn:

 1. Een professionele domeinnaam
  Wanneer je upgradet naar een betaald account, dan kun je jouw professionele domeinnaam registreren. Dit is het website adres waar mensen je op kunnen vinden. 
 1. Het gebruiken van meer functies
  De tweede reden om te upgraden naar een betaald account is dat je toegang hebt tot meer elementen. Ook kun je de webshop functie gebruiken, waardoor je kunt beginnen met het opbouwen van jouw online inkomen. 
 1. Professionele email
  Bij de Pro en Business accounts zit tevens een professioneel emailadres inbegrepen. Hierdoor kun je emails ontvangen op je eigen emailadres, zoals info@domein.nl. Dit is een must-have voor ieder bedrijf. 
Prijzen JouwWeb

Wat zijn de verschillen tussen de betaalde accounts?

Dus je hebt besloten om te upgraden naar een betaald account? Maar welk account past het beste bij jouw wensen?

Lite Pakket Uitgelegd

Na het gratis JouwWeb account, volgt het Lite pakket. In het Lite pakket heb je alle functies van het gratis account, zoals de gratis hosting, onbeperkt aantal pagina’s en de beveiligde verbinding. 

Maar het grote verschil tussen een gratis JouwWeb account en een Lite pakket is dat je bij het Lite pakket een professionele domeinnaam krijgt. Hierdoor komt jouw website een stuk professioneler over. 

Pro Pakket Uitgelegd

Ben je een ondernemer die zijn online vindbaarheid wil vergroten? Of iemand die zijn webshop wil lanceren om een extra inkomen te verdienen? Dan is het Pro pakket écht voor jou. 

Niet alleen krijg je bij het Pro pakket een professionele domeinnaam. Ook krijg je een eigen mailbox die gekoppeld is aan jouw domeinnaam. Dit betekent dat je hierdoor geen last meer hebt van een onprofessionele uitstraling richting klanten of bezoekers. 

Ook heb je veel meer mogelijkheden om jouw website écht te maken zoals je wil. Denk aan de mogelijkheid om meer verschillende elementen toe te voegen. Maar vooral krijg je meer opties om jouw website succes te meten. Denk aan Google Analytics, Google Search Console en als kersje op de taart is jouw website ook nog eens reclamevrij. 

Bovendien kun je met het Pro pakket ook een eigen webshop lanceren waar je wel 10 producten kunt verkopen. Ideaal dus om een extra inkomen te verdienen!

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Business Pakket Uitgelegd

Maar hoe zit dat met het Business pakket? Waarom zou ik hier naar overstappen? Het Pro en Business pakket verschillen dus niet op het gebied van ontwerp mogelijkheden. Het grote verschil tussen deze twee pakketten is dat je bij het Business pakket onbeperkt aantal producten kunt toevoegen aan je webshop. Ook krijg je bij het Business pakket een XL mailbox met maar liefst 10GB opslag, terwijl dit bij het Pro pakket slechts 1GB is. Handig als je dus veel emails krijgt. 

Wanneer jij dus een professionele webshop wil maken en meer dan 10 verschillende producten wilt gaan verkopen is het Business pakket jouw nieuwe, beste vriend. 

Via het Business pakket leg je de fundering voor jouw nieuwe webshop die de markt kan veroveren met geweldige producten.

Conclusie

Welk JouwWeb account heb jij… en ga ook jij upgraden? Laat het ons weten in de reacties beneden. Meer dan 100.000 tevreden klanten zijn je voorgegaan door een Lite, Pro of Business account aan te schaffen. 

Meld je hieronder aan en lanceer vandaag nog jouw nieuwe website of webshop!

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

4 responses to “Gratis Account vs Betaald Account: JouwWeb Keuzehulp

 1. Ik ben géén ondernemer en heb ook geen webwinkel. Wel wil ik met mijn website informatie en mijn bezigheden op spiritueel gebied delen. Verder heb ik er mijn teken en schilderwerk op staan. Ik heb een hele tijd gebruik gemaakt van de gratis website. Niks mis mee maar ik ben in 2022 toch overgestapt op een pro abonnement. Mijn website ziet er mooier uit zonder de reclame en ik kan nu ook gebruik maken van een paar andere functies zoals het fotoalbum waarmee ik mijn mandala’s en ander creatieve spul veel mooier kan laten zien.
  Ik heb er geen spijt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *