Spring naar inhoud

6 Tips om Geld te Verdienen met Online Verhuren

Leestijd: 4 minuten

Wil jij geld verdienen met online verhuren? In deze blog delen we 6 tips om jouw product of dienst succesvol te verhuren om hiermee geld te verdienen. 

Tip #1: Focus op conversie

Succesvol verhuren begint natuurlijk met een eigen website. Het is belangrijk om jouw website een rustig ontwerp te geven met niet te veel elementen. Op die manier ligt alle focus op het verhuren van jouw product, dienst of locatie. Lees vooral dit artikel waarin we je uitleggen hoe je jouw website kunt optimaliseren voor een hogere conversie. 

Tip #2: Werk aan een professionele uitstraling

Naast de focus op conversie is het ook belangrijk om te werken aan een professionele uitstraling. Een website die een professionele uitstraling heeft, zal meer vertrouwen opwekken bij jouw doelgroep. En wat betekent meer vertrouwen? Juist. Een hogere conversie. Maar het is niet alleen belangrijk dat je website er professioneel uitziet, het design van je website moet vooral passen bij je doelgroep. Verhuur je bijvoorbeeld kano’s, dan is het belangrijk dat je website vooral het gevoel van vrijheid en avontuur uitstraalt. Verhuur je een zakelijke dienst, dan is het belangrijk dat je website juist niet te informeel overkomt. 

Via JouwWeb kun je eenvoudig jouw eigen website maken en een ontwerp kiezen dat haarfijn aansluit bij jouw doelgroep. Maak hieronder gratis jouw account aan.

Tip #3: Besteed aandacht aan zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Een website is niet nuttig wanneer hij niet vindbaar is op Google. Een belangrijk onderdeel om succesvol geld te verdienen met verhuren is dus ook om te werken aan zoekmachineoptimalisatie. Je hebt waarschijnlijk te maken met een hoop concurrentie van anderen. Daarom is het belangrijk om continu te werken aan beter gevonden in Google. In dit artikel kun je meer leren over hoe jij hoger kunt ranken in Google. 

Tip #4: Zorg voor goede teksten

In de vorige tip vertelden we je over het belang van SEO. Het is belangrijk dat de teksten op jouw website zoekwoorden bevatten waarop jij gevonden wilt worden. Wat net zo belangrijk is, is dat je bezoekers ook iets aan je teksten hebben en dat het hen ertoe aanzet om actie te ondernemen. Schrijf je teksten dus vooral zo duidelijk en actiegericht mogelijk. Houd je teksten dus kort, maar krachtig en zorg dat ze goede koppen bevatten om de aandacht te trekken. Mensen hebben een korte spanningsboog, dus hou daar rekening mee. 

Tip #5: Gebruik professionele foto’s

Mensen zijn visueel ingesteld en vinden het fijn om, naast tekst ook beeld te kunnen zien. Zorg dus voor professionele foto’s die meteen zorgen voor een goede uitstraling van je website. 

Zoek je online naar geschikte foto’s voor je website? Let er dan op dat ze auteursrechtenvrij zijn, zodat je zeker weet dat je ze mag gebruiken. Een website die wij aanraden is www.unsplash.com. Laat je budget het toe? Laat dan foto’s maken door een professionele fotograaf. Dit zal je website alleen maar ten goede komen!

Bonus Tip: Gebruik een goede boekingstool

Om daadwerkelijk een reservering of een boeking te kunnen ontvangen is het belangrijk om een boekingssysteem op je website te plaatsen. Dit maakt het voor jouw bezoekers makkelijker om een reservering te maken. 

Wil je alleen je beschikbaarheid kunnen tonen en eerst persoonlijk contact met je potentiële huurder? Of wil je direct boekingen kunnen ontvangen en direct al een (deel) betaald krijgen? Zorg dan voor een eenvoudige, gebruiksvriendelijke tool. Een handige tool die je eenvoudig aan je JouwWeb website kunt toevoegen is de tool van Bookingmood. Voor meer informatie om Bookingmood te gebruiken kun je het volgende artikel lezen.

Wil jij ook je eigen website maken en een inkomen verdienen met het verhuren van jouw dienst, product of locatie? Maak dan nu jouw website via JouwWeb door je hieronder aan te melden.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *