Spring naar inhoud

Geld Verdienen met Bloggen, Zo Doe Je Dat!

Leestijd: 8 minuten

Een hele populaire manier om een online inkomen op te bouwen is door te bloggen. Het maakt niet uit of je nieuw of bekend bent in de wereld van het bloggen, maar dit artikel geeft je handige tips om geld te verdienen met jouw blogs!

Het is een misvatting om te denken dat bloggen verleden tijd is, want dat is het zeker niet! 

Lees daarom nu verder over hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Stap 1. Start een blog over een onderwerp dat je interessant vindt

Voordat je een blog start is het belangrijk om te bepalen welke onderwerpen jij interessant vindt om over te schrijven. 

Een succesvolle blog bestaat niet uit enkele artikelen, maar wel honderden. Het is daarom belangrijk om een onderwerp te kiezen waar jij écht enthousiast over bent en op wekelijkse basis kunt schrijven.

Een grote valkuil die nieuwe bloggers maken, is dat ze een onderwerp kiezen dat volgens hen het meest winstgevend kan zijn. Hierbij vergeten ze de passie voor het onderwerp, wat vervolgens resulteert in schrijven met tegenzin.  

De lezers van jouw blogberichten merken wanneer je wel of geen passie hebt voor het onderwerp. Om deze valkuil te voorkomen is het belangrijk om een niche te kiezen waarbij zowel passie als potentiële inkomsten in balans zijn. Wanneer dit niet in balans is zul je na verloop van tijd wisselen van niche, óf zelfs geen winst maken met bloggen.

Ook is het belangrijk om een platform te kiezen waar jij jouw blog kunt publiceren. Meer dan duizenden andere bloggers hebben JouwWeb gekozen om hun succesvolle blog mee te maken.

Je hoeft geen betaald account te hebben om te starten met bloggen. Ook met een gratis account kunt jij al starten! Meld je daarom hieronder gratis aan.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Pro Tip: De meest succesvolle webshops en blogs specialiseren zich in één niche. Een niche is een heel specifiek onderwerp. Door specifiek over één onderwerp te schrijven kun je sneller autoriteit opbouwen en de go-to website worden in een bepaalde industrie!

Lees dit artikel van Nichehacks, waarin wordt uitgelegd hoe jij een winstgevende niche kunt kiezen.

Stap 2. Schrijf artikelen over onderwerpen die jouw doelgroep interessant vindt 

Heb jij jouw niche gevonden? Gefeliciteerd! Het kiezen van een niche is de eerste, belangrijke stap naar een winstgevende blog.

Nu is het tijd voor de tweede stap: het schrijven van interessante artikelen.

Laten we als voorbeeld de niche “huidverzorging” kiezen.

Een succesvolle blog bestaat uit een grote hoeveelheid aan artikelen over het door jou gekozen onderwerp. Hoe meer artikelen jij schrijft binnen jouw niche (huidverzorging voorbeeld), hoe hoger de kans is dat iemand jouw website vindt.

Maar waar moet ik dan over schrijven?

Dat is een goede vraag… en deze is heel makkelijk te beantwoorden:

“De onderwerpen van jouw blog zijn de vragen die de mensen binnen jouw niche zichzelf stellen.”

In het voorbeeld van huidverzorging kan dit zijn:

  1. Hoe zorg ik dat mijn rimpels weggaan?
  2. Hoe zorg ik voor een zuivere huid?
  3. Wat is de beste huidverzorgingsroutine?
  4. Welke nachtcrème moet ik gebruiken?
  5. Moet ik altijd zonnebrand opdoen als ik naar buiten ga?

Het is belangrijk om met jouw ideale lezer in gesprek te gaan en onderzoek te doen waar deze persoon naar op zoek is. 

Vraag jezelf dus niet af waar jij over wil schrijven, maar vraag je af wat jouw ideale lezer wil lezen of te weten wil komen.

Dit zorgt ervoor dat jouw blog bestaat uit artikelen die écht interessant zijn voor jouw ideale lezer.

En wanneer je dat doet dan schrijf jij aan je ideale lezer die terugkomt voor ieder nieuw artikel dat jij schrijft.

Stap 3. Optimaliseer jouw artikelen voor SEO

Wanneer je jouw niche hebt gekozen, en een lijst hebt gemaakt aan verschillende  onderwerpen waar jij over kunt schrijven… is het tijd voor SEO.

Het doel is om de gekozen onderwerpen zo interessant mogelijk te maken. Hierdoor vallen ze beter op in de honderden (of duizenden!) zoekresultaten, wat ertoe leidt dat mensen sneller op jouw artikel zullen klikken.

Bijvoorbeeld: het onderwerp: “Hoe zorg ik voor een zuivere huid” is niet interessant genoeg.

Door te spelen met de structuur van de titel kunnen we de volgende titel maken:

“5 Super Tips voor een Zuivere Huid (Nieuwe Gids!)”

Door je titel te starten met een cijfer en te eindigen met een trigger tussen haakjes, is dit een titel die sneller opvalt in de zoekresultaten. 

Ook is het belangrijk om in jouw artikel het zoekwoord “zuivere huid” vaker te laten terugkomen. Hierdoor begrijpt Google beter dat jouw artikel hierover gaat.

Een grote valkuil die veel nieuwe bloggers maken, is dat ze te veel zoekwoorden gebruiken. Dit werkt niet om hoger te ranken, omdat Google dit artikel zal bestempelen als “spam”.

Om hoger te ranken op Google is het belangrijk om én een titel te maken waar zo veel mogelijk mensen op klikken, én om jouw zoekwoord verschillende keren in het artikel te verwerken.

Goed om te weten: Het kost tijd om een succesvolle blog op te bouwen, en soms kan dit wel maanden duren. Wees daarom niet meteen teleurgesteld en blijf erop vertrouwen dat jouw harde werk beloond zal gaan worden met steeds meer bezoekers. Probeer daarom om minimaal één artikel per week te schrijven, zodat mensen zien dat jij actief bent.  

Stap 4. Promoot jouw blog op social media

Het is zover: je eerste artikelen zijn gepubliceerd! Nu is het tijd om jouw blog te gaan promoten. Veel bloggers maken hiervoor gebruik van Instagram.

Bij elk nieuw artikel dat zij publiceren, maken ze een post of een Instagram story met daarin een link naar het nieuwe artikel.

Hierdoor krijgt het artikel haar eerste ronde aan bezoekers, voordat het zichtbaar is in de zoekresultaten.

Omdat het bouwen aan een blog-community geen eenvoudige taak is, is het belangrijk om nog een ander platform te gebruiken om je blog te promoten. Door bijvoorbeeld een Instagrampagina/Facebookpagina te maken of een nieuwsbrief te starten kun je jouw ideale lezers laten weten wanneer een nieuw artikel live is.

Stap 5. Verdien geld met bloggen op de volgende manieren

Nu is het tijd voor de drie grootste manieren om geld te verdienen met bloggen. Maar voordat je geld kunt verdienen met bloggen is het belangrijk om het volgende te weten.

Hoe veel geld je verdient met jouw blog hangt af van de volgende twee factoren:

1. Hoe specifiek is mijn niche?
Hoe specifieker de niche, hoe meer geld adverteerders betalen. Een onderwerp als huidverzorging is specifieker dan een algemeen onderwerp als gezondheidszorg. Adverteerders betalen meer, omdat ze hun ideale klant beter kunnen bereiken.

2. Hoeveel blog bezoekers heb ik?
Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer adverteerders betalen om een advertentie te plaatsen op jouw website.

Wanneer je dus een hele specifieke niche hebt gekozen én veel bezoekers hebt, dan heb jij een winstgevende blog in handen.

Maar welke manieren zijn er om geld te verdienen met bloggen?

Optie 1: Affiliate marketing

Wanneer jij je artikelen schrijft, kun je jouw lezers doorverwijzen naar bepaalde producten. Dit kun je doen via een affiliate link. Wanneer een lezer via deze link een aankoop doet, krijg jij een bepaald percentage van de winst.

Optie 2: Advertenties

Wanneer je meer bezoekers hebt op jouw website, kun je benaderd worden door adverteerders. Deze adverteerders willen dan een plekje op jouw website kopen. Dit kan een eenmalige advertentie zijn of een permanente plek op jouw website. Indien dit een permanente plek is kun je een maandelijkse vergoeding vragen. Onderhandel goed met de adverteerders, omdat jij in een sterkere onderhandelingspositie staat doordat het jouw website is.

Optie 3: Eigen producten

Een van de meest winstgevende opties om geld te verdienen met bloggen is door het verkopen van eigen producten.

De lezers van jouw blogberichten gaan jou zien als dé specialist. En doordat ze via jouw blogartikelen van jouw expertise kunnen proeven, neemt hun vertrouwen in jouw kennis toe.

Door het verkopen van fysieke of digitale producten, kun jij klanten maken van jouw lezers.  Binnen de niche “huidverzorging” zouden we dus kunnen onderzoeken of we onze eigen producten kunnen verkopen of bepaalde cursussen kunnen maken.

Conclusie

Het opbouwen van een succesvolle blog is een project dat veel tijd kost. Het is belangrijk om op wekelijkse basis artikelen te schrijven zodat jij dé specialist wordt binnen jouw niche.

Dus als jij graag schrijft over jouw passies of specialiteit, dan is dit dé manier om een online inkomen op te bouwen.

Wil jij een extra inkomen opbouwen door middel van bloggen? Maak dan jouw gratis blog via JouwWeb.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *