Spring naar inhoud

6 Tips voor elke startende ondernemer

Leestijd: 6 minuten

Honing: een souvenir dat ondernemer Stephan Klamczynski meebracht naar Nederland vanuit zijn reizen naar Polen. Dat het verkopen hiervan zou uitgroeien tot een succesvol bedrijf, had hij echter nooit verwacht. Zijn bedrijf werd zo succesvol, dat hij zijn producten niet meer in de woonkamer kwijt kon en deze moest inruilen voor twee loodsen.

Maar, hoe verkocht hij zijn rauwe honing? Ondernemer Stephan maakte voor zijn onderneming zelf een webshop “Pure Honey” met JouwWeb. Toen hij begon aan deze reis, was zijn grootste uitdaging te komen tot een zo gebruiksvriendelijk mogelijk design. 

Stephan leerde veel van andere ondernemers door hun websites te bekijken. Ook stak hij veel tijd in training en leerde over marketing, zodat hij zijn webshop volledig zelf kon beheren. Maar voor hij het wist bleek “Uitverkochte honing” en een snelgroeiende webshop, te leiden naar een andere uitdaging.  

Stephan is in 2020 genomineerd voor een “New Webshop Award”, en in 2021 is zijn webshop verkozen tot 1 van 101 beste bedrijven en startup’s in Nederland. 

Hij heeft een opmerkelijke groei mogen doormaken met zijn webshop, en deelt graag zijn ervaringen over zijn webshop. 

Voor onze blog hebben wij een interview met Stephan gedaan en hij deelt graag zijn tips en advies met elke startende ondernemer.

“Zelf zonder voorkennis, is het eenvoudig om een droom website te bouwen met JouwWeb” – Stephan.

1. Waarom koos jij JouwWeb om jouw webshop mee te bouwen?

Ik koos voor JouwWeb puur bij toeval. Ik wilde graag op een eenvoudige manier een webshop opzetten waar ik zelf de volledige controle over kon houden. Het toeval wilde dat een vriend van mij al een webshop via JouwWeb had en op zijn aanbeveling besloot ik ook hier te beginnen.

2. Wat was voor jou de grootste uitdaging aan het maken van een webshop bij JouwWeb? 

De grootste uitdaging bij het creëren van mijn webshop via JouwWeb was het kiezen van een design dat zo gebruiksvriendelijk mogelijk was. In het begin zag de winkel er totaal anders uit en was het niet geoptimaliseerd. Na vele uren werk, trainingen en het observeren van andere grote winkels, is het gelukt om een design te bewerken dat zowel op computers als op telefoons intuïtief en eenvoudig is voor elke leeftijdsgroep. 

Natuurlijk heeft JouwWeb al kant-en-klare designs, maar je moet op de juiste manier foto’s, inhoud en knoppen daarin plaatsen, zodat het er zeer esthetisch uitziet. Dit is een groot voordeel, aangezien klanten binnen enkele klikken een bestelling kunnen plaatsen vanaf het moment dat ze de site betreden. Bovendien had ik moeite met een websitestructuur die hoog zou ranken in de organische zoekresultaten van Google.

Maar dan, je hebt een webshop gemaakt en dan moet het verkopen nog beginnen. Een webshop maken is één ding, maar voor het verkopen van je producten is veel geduld, motivatie en hard werken belangrijk. Die resultaten komen niet zomaar, wat veel ondernemers wel denken.

“Online verkopen is niet zo eenvoudig als het lijkt.” “De honing was al zo snel uitverkocht, dat klanten een half jaar niets meer konden kopen!”

3. Wat was jouw grootste uitdaging bij het starten van je eigen onderneming?

Elk bedrijfstype heeft ongetwijfeld zijn eigen uitdagingen bij de start. In het geval van mijn bedrijf was het grootste probleem dat ik in het eerste jaar al mijn honing zeer snel verkocht had, waardoor klanten ongeveer een half jaar niets meer konden kopen. Dit gebeurde omdat ik slechts met één imkerij samenwerkte en niet had verwacht dat klanten de Pure Honey honing zo snel zouden omarmen. Gelukkig werk ik nu samen met meerdere lokale imkers, waardoor ik nu voldoende voorraad kan bieden.

4. Welk advies, of welke tip, zou jij nieuwe ondernemers willen meegeven voor zij een onderneming starten? 

Het belangrijkste in het begin is veel geduld, motivatie en hard werken, waardoor de resultaten in de toekomst zullen komen. In mijn geval deed ik de meeste marketingactiviteiten zelf en was het erg belangrijk om mijzelf regelmatig bij te scholen op dit gebied. 

Online verkopen is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat er veel verschillende factoren belangrijk zijn. Van de kwaliteit van de aangeboden producten tot de website, de juiste content op de site en goede online marketing. 

“Kortom, mijn advies voor beginnende online verkopers is om de zaken in eigen hand te nemen, jezelf te scholen in e-commerce en geduld te hebben. Later kunnen deze zaken uitbesteed worden aan externe bedrijven.

Je leest het al, er komt veel kijken bij het maken van een webshop. Ik vroeg Stephan of er ook nog dingen waren die hij anders zou doen, als hij nog eens de kans zou krijgen om een webshop op te zetten.

Hierin geeft hij nog goede tips, waar jij als nieuwe ondernemer iets aan hebt. Hij neemt je kort mee in hoe hij dingen wellicht anders zou aanpakken. 

5. Stel, jij krijgt nog eens de kans om een webshop op te zetten, is er dan iets wat jij anders zou doen? Zo ja, wat zou jij anders doen? 

Met de ervaring die ik nu heb, zou ik zeker dingen anders doen als ik de kans had om opnieuw een webshop op te zetten. Ik zou beginnen met een grondige analyse van zoekwoorden en de concurrentie. Vervolgens zou ik op basis daarvan een geschikte site-structuur met categorieën en hun beschrijvingen creëren, zodat de site organisch verkeer kan genereren. 

Daarnaast zou ik zeker een blog starten en daarop waardevolle content plaatsen om extra verkeer te genereren. Het opzetten en optimaliseren van de winkel zou nu veel minder tijd kosten dan een paar jaar geleden.

6. Zou jij andere ondernemers aanraden voor JouwWeb te kiezen?

Absoluut! Ik zou andere ondernemers zeker aanraden om voor JouwWeb te kiezen. Het opzetten van een winkel in JouwWeb is zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk. JouwWeb blijft zich ontwikkelen en introduceert zeer goede verbeteringen, waardoor je voor een zeer lage prijs een echt professionele webshop kunt opzetten. 

Daarnaast is de klantenservice zeer vriendelijk en proberen ze altijd problemen die ontstaan op te lossen. Ik raad JouwWeb zeker aan iedereen aan, omdat zelfs zonder veel kennis, je je droom website kunt creëren.

Ben je benieuwd naar de reis en prestaties van ondernemer Stephan? Je kunt zijn verhaal lezen in het artikel in Webwinkelkeurmerk

Ook is hij verkozen tot 1 van de 101 beste bedrijven en Start ups in Nederland. Daarnaast is Pure Honey, in 2020 genomineerd werd voor de “New Webshop Awards”.

Maak nu de website van jouw cursus met JouwWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *