Spring naar inhoud

7 Tips van Michael Pilarczyk om Succesvol te Ondernemen

Leestijd: 7 minuten

Wil jij succesvol ondernemen? Volgens Nederlands beroemdste mindset coach Michael Pilarczyk draait jouw succes in het leven voor een groot deel om één ding: mindset. Wij hebben Mister Mindset geïnterviewd en delen zijn 7 belangrijke tips voor succes op zakelijk gebied.

Wie is Michael Pilarczyk?

Michael werd in 1969 geboren in Polen. Toen hij twee was verhuisden zijn ouders naar Nederland. Vanaf zijn dertiende droomde hij ervan om DJ te worden. Ondanks dat niet veel mensen in hem geloofden, werd hij een bekende DJ op Radio 538 en VJ bij TMF. Daarna werd hij tv-presentator bij RTL. Michael mocht vele bekendheden interviewen, onder wie Robbie Williams, Sandra Bullock, Celine Dion, Janet Jackson en Giorgio Armani. Zo begon zijn interesse naar het geheim van succesvolle mensen, die met passie hun dromen waarmaakten.

Gebaseerd op de principes van Think and Grow Rich werd Michael Pilarczyk op jonge leeftijd miljonair. Helaas verloor hij zijn gehele vermogen op de beurs. Michael was 29 jaar en had een schuld van twee miljoen gulden. Zijn leven leek uitzichtloos. Hierna ontmoette hij zijn zakelijk mentor Dan Peña die hem de principes van QLA leerde. Hij werd succesvol ondernemer en binnen twee jaar realiseerde zijn bedrijf 20 miljoen omzet. Michael was back in business.

Introductie: Hoe Michael Pilarczyk begon met ondernemen

Vraag: Hoe ben jij begonnen met ondernemen?

Michael:

“Toen ik 15 jaar was had ik een klein radiostationnetje. We verkochten reclamespotjes aan lokale winkeliers. Daarmee verdiende ik al snel een paar honderd gulden per maand (midden jaren ’80). Pas in 1999 ben ik echt begonnen met ondernemen. Ik had een QLA-seminar gevolgd bij mijn zakelijk mentor Dan Peña. Hij leerde mij zakendoen, hoe je financieringen regelt en bedrijven koopt en verkoopt. Dat was is de periode dat ik al mijn geld was verloren, dus ik moest wel iets groots doen. Met die kennis heb ik partners gevonden en hebben we een bedrijf opgebouwd dat al snel 20 miljoen omzet deed. Daarna heb ik nog een aantal bedrijven gestart en verkocht. Nu heb ik samen met mijn vrouw Cindy drie bedrijven.”

Tip #1: Jouw pijn en problemen maken je sterker

Vraag: Zag jouw carrière als ondernemer er altijd zo rooskleurig uit?

Michael:

“Nee! Ik heb vele tegenslagen moeten overwinnen. Denk aan mensen die hun afspraken niet nakwamen. Hierdoor heb ik in één keer al mijn geld verloren. Ze hebben me zelfs een keer uit mijn eigen bedrijf ontslagen. Ook stond ik wel 13 keer in de rechtbank… en dat gun je niemand. Wel heb ik 12 keer gewonnen en 1 keer geschikt. Zolang de rechter je in je gelijk stelt, is het goed… ook al maken tegenstanders je daarna nog jaren zwart, omdat ze niet tegen hun verlies kunnen.

Al deze dingen hebben mij gemaakt tot wie ik ben. De meeste mensen komen niet zo veel problemen tegen in hun leven, dus zijn ze er niet op voorbereid en ik ken niet veel mensen die overeind blijven. De meeste geven zich snel gewonnen.”

Tip #2. Laat je door niets en niemand tegenhouden

Vraag: Wat waren de lessen die je hebt geleerd in jouw donkerste periode?

Michael:

“Het kan altijd erger dan je denkt. Er zijn altijd onverwachte omstandigheden. Ook is niet iedereen te vertrouwen. Zolang je een droom en verlangen hebt, kan je niet verliezen. Wees een warrior en laat je door niets en niemand tegenhouden.”

Tip #3. Stop met zoveel bezig zijn met anderen

Vraag: Wat waren de grootste mentale obstakels die je moest overwinnen als ondernemer?

Michael:

“Ik heb daar nooit zoveel last van gehad. Ik trek me niets aan van wat anderen vinden en denken. Ik bepaal mijn eigen regels en ik doe alles op mijn eigen manier. Maar dit is juist waar veel mensen last van hebben: te veel bezig zijn met wat anderen denken en vinden en zich té veel laten leiden door andere mensen.

Wat ik heb geleerd toen het een paar keer heel erg tegenzat en zwaar werd, daarmee bedoel ik dat ze beslag leggen op al je bankrekeningen (dus dat je geen toegang meer hebt tot je geld), toen ik 2 miljoen in de min stond en ik werd ontslagen uit mijn eigen bedrijf: dat je niet moet gaan kijken hoe erg het allemaal is. Opstaan! Nieuwe visie! Nieuw plan! En je door niks en niemand laten tegenhouden totdat jij weer hebt bereikt wat je wil bereiken.”

Tip #4. Mindset bepaalt alles in je leven

Vraag: In hoeverre heeft mindset invloed op succesvol zijn als ondernemer?

Michael:

“Mindset is alles. Succes is het resultaat van je denkwijze. Als je verkeerd denkt, dan zal je niet het resultaat behalen wat je wilt. Mindset bepaalt je houding, je gedrag, je communicatie, dus vrijwel alle resultaten, ook zakelijk. Maar wees vooral ook liefdevol en dankbaar. Dat zijn belangrijke eigenschappen als je succesvol wilt worden.”

Tip #5. Als jij zelf geen succes bent, zal je business ook geen succes worden.

Vraag: Wat kunnen we doen als ondernemer om onze mindset vóór ons te laten werken, in plaats van tégen ons?

Michael:

“Aan jezelf werken. De grootste fout die ik zie, is dat mensen denken dat ze ondernemer zijn om vervolgens heel erg aan hun business te gaan werken. Dan gaan ze op zoek naar tips en tricks, dure programma’s volgen over sales en marketing, maar dat heeft allemaal geen zin als je niet eerst aan jezelf werkt.

De grootste problemen bij ondernemers die niet succesvol worden: geen krachtige persoonlijkheid, geen zelfvertrouwen, lage eigenwaarde, laag energieniveau, gebrekkige communicatie, veel negatieve gedachten (twijfel en angst), niet hard genoeg willen werken, geen visie en niet oplossingsgericht en creatief kunnen denken.

Als je bovenstaande dingen doet, dan word je succesvol. Hapert het ergens, of op meerdere gebieden, ga daar dan hard aan werken. Als jij zelf geen succes bent, zal je business ook geen succes worden.”

Tip #6. Werk hard aan jezelf

Vraag: Wat zijn de belangrijkste tips die jij hebt om succesvol te zijn als ondernemer?

Michael:

“Lees mijn boek Master your Mindset. Je moet eerst aan jezelf werken. Jij bent de basis van de onderneming. Als jij niet goed genoeg bent, zal je onderneming ook niet goed genoeg kunnen zijn. Werk aan jezelf, elke dag. Werk hard, doe de juiste dingen. Ga zinvol en zuinig om met je tijd. Geld is er genoeg, tijd niet.

Werk hard. Richt al je aandacht en tijd op jezelf en je business. Leer… leer veel en leer elke dag. Vind goede voorbeelden, zoals coaches. Mensen die ervaring hebben, van wie jij kan leren. Wees ook wakker en zoek nieuwe kansen. Houd in de gaten wat er gebeurt in de wereld en speel daar direct op in. Wees voorbereid op de toekomst, laat de toekomst je niet verrassen.

En zorg dat je voor minimaal 6-12 maanden toegang hebt tot geld. Toegang, is niet op een bankrekening die ze kunnen blokkeren. Je moet te allen tijde bij dat geld kunnen wanneer het nodig is. Als er geen Euro binnenkomt, moet je in staat zijn door te leven zonder stress. Iedereen moet dit leren doen, maar zeker elke ondernemer.”

Tip #7. Als je het kan zien, kan je het waarmaken

Vraag: Hoe gebruik ik de kracht van visualisatie om in mezelf én mijn onderneming te geloven?

Michael:

“Lees ten eerste mijn nieuwste versie van Think and Grow Rich (rode kaft, Invictus Publishing). Zie voor je wat je wilt, zo concreet mogelijk. Je moet het echt kunnen zien én voelen, vooral voelen. Wat wil je echt? Hoe ziet het eruit? Hoeveel omzet, winst, klanten? Zie jezelf doen wat je wilt doen. Visualiseer de werkelijkheid zoals jij die wilt zien. En doe je dagelijkse affirmaties, twee keer per dag. Als je het echt kan zien, kan je het waarmaken.”

Conclusie

Wil jij meer weten over Michael Pilarczyk? Neem dan een kijkje op zijn website voor meer informatie over mindset en zakelijk succes.

Welke tips van Michael waren eye-openers voor jou? Laat het ons weten in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *